top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Весняне овочеве рагу

Оновлено: 10 жовт. 2023 р.

Як не дивно для нашої родинної кухні з Іпсилантієвського, але в це рагу майже не додаємо спецій. Ранні овочі, олія, сіль, перець - і неймовірна насолода ароматом і смаком весни.

Як я вже казала, це рагу я почала готувати ще у шкільні роки. Завдяки випускній сукні й Сінному ринку. Закуповувала свіжу городину у бабусь на базарі, приїжджала додому і, в залежності від настрою, діставала або каструлю або жаровню. І з майже однакових інгредієнтів мала весняний овочевий супчик або весняне овочеве рагу.

Рагу з ранніх овочів готується дуже швидко, власне, й готуванням це не назвеш: усе порізати, закласти в жаровню, збризнути щедро олією, посолити-поперчити - і нехай само собі готується хвилин 30.

Якихось особливих вимог до форми чи розмірів овочів нема: не дрібно, бо молоді овочі розваряться швидко.

Тож картоплю пошкребли (іноді навіть можна і не шкребти, якщо надто молода і тонкошкіра) і в залежності від розміру - надвоє чи на четвертинки. Або й цілою, якщо дрібненька.

Моркву, цибулю, солодкий перець (червоний, жовтий чи білозірка - що більше, то яскравіше буде страва), кабачок - усе досить купними шматочками. Молода, ще зелена й ніжна капуста - кубиками, можна на овочерізці. Зелений горошок полущити. Усе збираємо у великій мисці, перчимо чорним меленим перцем, притрушуємо вегетою (нема вегети під рукою - можна просто посолити), перемішуємо руками - саме так найкраще все переміщається між собою, перекладаємо у жаровню (гусятницю), поливаємо від душі соняшниковою олією, трохи водички хлюпаємо, аби не пригоріло, ставимо на вогонь. Як прогріється і почне кипіти - зменшуємо вогонь.


Хвилин за 25-30 наше рагу готове.


За цей час можна кілька разів навідатись до нього й перемішати. А можна й не перемішувати, якщо впевнені у своїй жаровні (що до неї не пригорить).


Чекаємо ще хвилин 10-15 аби страва "дійшла".

І можна насолоджуватись розкішним ароматом весни у тарілках!

9 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page