top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Pimientos del Padron

Неймовірна смакота при неймовірній простоті приготування.


Що ми привозимо з собою з подорожей? Звісно, враження, фото, сувеніри на згадку і … нові рецепти.

Ось такою гастрономічною згадкою про Іспанію для нас став рецепт смажених перчиків Pimientos del Padron, якими ми вперше ласували на Мальорці (перед переходом з Мальорки до Тенеріфе), а затим і в Мадриді, і в Галісії. І взяли цей рецепт у свою кухню, трохи адаптувавши його.

Бо таких яскраво-зелених перчиків з Падрону, що на північному сході Іспанії, в Україні не вирощують.

Проте восени у наших фермерів можна знайти сонячно-жовті чи полум’яно червоні маленькі солодкі перчики, які нічим не поступаються іспанським.

Ба більше, так само як знамениті перчики з Падрону, наші перчики теж різносмакові: на десяток солодких знайдеться 1-2 пікантні. А саме цією непередбачуваністю й завоювали свою популярність Pimiente del Padron!

Отож, як дочекались осені й побачили десь на прилавку ці маленькі веселі перці – купуємо, вдома миємо, обсушуємо, розігріваємо сковороду, вливаємо оливкової олії, кидаємо туди перці і, час від часу помішуючи, обсмажуємо їх на великому вогні до смачного підрум’янювання з усіх боків. Вимикаємо вогонь, посипаємо сіллю, краще крупною, прикриваємо кришкою і даємо «дійти» 1-2 хвилини. Оце й усе - чудова закуска готова!

Поїдаємо перчики руками, очікуючи хто чого: хтось солодкого перчику, а хтось – саме пікантного. А вже який кому попадеться – то вирішує випадок.

1 перегляд

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page