top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Стейки з ошийка

Зробити таку смакоту зі звичайного шматка м'яса вміє лише Сашко!


На вільних степах України, на жаль, не пасуться череди бичків, з м’ясця яких можна було б приготувати розкішні європейські мармурові стейки. Ну немає їх поки що!

Натомість якість українських свинок не знає собі рівних.

Тому й смажимо ми стейки не з яловичини, а зі свининки.

Найкраще для цього підходять звичайні стейки з ошийка, що їх можна придбати у першому-ліпшому супермаркеті. Вони майже як іноземні мармурові яловичі стейки з прожилками жиру.

Проте, кидати одразу на пательню їх не варто, краще за все трохи замаринувати їх. Робиться це надзвичайно просто: кожен стейк надрізаємо гострим ножем, немов би надсікаючи його. Затим кожний бік присипаємо перцем чілі, капаємо на нього томатним соусом (підійде сацебелі чи звичайний кетчуп) та додаємо небагато звичайної олії. Усім цим натираємо стейки з обох боків і залишаємо у холодильнику на ніч, а можна й довше.

А далі – наливаємо олійки на пательню, підсипаємо туди сухої аджики, розігріваємо добряче і вкладаємо у цю шкварчущу стихію наші стайки. Швиденько закриваємо кришку та на великому вогні смажимо з обох боків. На кожен бік відводимо 2-3 хвилини, перевертаємо двічі, аби не підгоріли, але набули приємного та апетитного кольору.

Вимикаємо газ та під нещільно закритою кришкою даємо ошийкам відпочити хвилин 7-10.

Салат чи натуральні свіжі овочі, чи овочі квашені, чи овочі смажені, чи картопляне пюре, чи відварний рис - варіантів гарніру до таких стейків безліч!

Ба більше: і варіантів рідкого гарніру до цієї страви теж немало. Бо таке смажене мясце пасуватиме і до червоного вина, і до біленької горілки, і навіть до пива. Вибір - ха добірним товариством.




0 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page