top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

М'ясо по-циганськи

Швидка і разом з тим вишукана страва на сковорідці.


Рецептом поділились друзі-словаки - дуже поширений у них такий спосіб приготування.

Отож, як купили кілька шматків свинячого ошийка, то купуємо заразом ще й кілечко краківської ковбаски, і трохи підкопченої грудинки, і якщо не певні, що вдома маєте в запасі - ще й зіри. Бо без цих дрібненьких насінинок то буде зовсім не теє місо! І - хоче вірте, а хочете ні - цибуля в цьому рецепті нема.

Порційні шматки ошийка відбиваємо, розрізаємо на менші кусманчики, посипаємо червоним солодким перцем і залишаємо в спокої хвилин на 20-30. Гарненько розігріваємо сковорідку (бажано чавунну), вливаємо трохи олії й починаємо обсмажувати на сильному вогні до утворення добре підсмаженої рум'яної скоринки.

Зменшуємо вогонь, відсовуємо свинину на краї сковорідки, а в центр викладаємо кілька шматків грудинки і ковбаски, все посипаємо зірою, звіжозмеленим чорним перцем, трохи присолюємо й продовжуємо смажити хвилин 15, теревенячи з гостями, що вже зібрались тут же на кухні, відсьорбуючи час від часу винце під легкі закуски в очікування на основну страву, яка собі шкварчить на сковорідці.

Як м'ясо готове - перекладаємо в тарілки гостей і собі, а на сковорідку кидаємо нові шматки. І за тією ж схемою: спочатку на великому вогні до рум'яної шкоринки з обох боків, затим на середньому вогні разом з ковбаскою й грудинкою. Якраз як першими шматками вдовольнили перший голод - ось вже й нові порції для нової пляшки червоного й продовження неспішної бесіди.

3 перегляди

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page