top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Патисони фаршировані

Оновлено: 10 жовт. 2023 р.

Молоденькі пружні патисончики аж самі просяться аби їх посмакували. Наприклад отак, фаршированими.


Отож, йдемо вулицею й бачимо у бабусі, отак майже "з землі" - па-ти-сон-чи-ки. Маленькі й міцненькі, як боровички. Беремо! До них залишилось купити всього нічого: моркву, цибулю, зелену цибулю, часник, добрий пучок кінзи й петрушки чи кропу, перець солодкий, фарш, бринзу чи якийсь інший сир, молоко, сметану, томатний соус. А рис, борошно й вегета знайдуться вдома.

Рис відварюємо хвилин 15.

Миємо патисони, зрізаємо "кришечкою" вершечок і чайною ложкою вибираємо трохи внутрішнього м'якушу (але не викидаємо, це нам ще знадобиться). Заливаємо патисони окропом і лишаємо хвилин на 10-20.

Тим часом підсмажуємо на сковорідці моркву (соломкою) з білою цибулею, додаємо туди ж солодкий перець, зелену цибульку. Додаємо все це до фаршу, плюс нарізану зелень, часник, томатний соус, рис, бринзу, притрушуємо чорними меленим перцем і вегетою і все ретельно вимішуємо.

Зливаємо воду з патисонів і наповнюємо їх фаршем.

Тепер зробимо соус: підсмажимо на шматочку вершкового масла трохи борошна, аби лиш ледь-ледь підрум'янилось, доливаємо молока чи вершків, ретельно все розмішуємо. Додаємо сметани. Перчимо чорним меленим перцем, додаємо кубик курячого або грибного бульйону.

Соусу має бути не мало. Як і всі соуси, він в цій страві чи не смачніший за основну страву

На глибоку сковорідку чи каструлю вливаємо трохи олії й викладаємо нафаршировані патисончики, прикриті кожен своєю кришечкою. Заливаємо соусом. Доводимо до кипіння. І далі на маленькому вогні готуємо їх "до готовності", хвилин 30-50. Все залежить від молодості патисончиків і їхньої попередньої розімлілості в окропі. Не варто й перетримати їх аби не розлізлись у суцільні патисонові драглі, але й сирими не хотілось би гризти.

Вимикаємо, збираємо всю свою силу волі у кулак і даємо патисонам "дійти" ще хвилин 20. А затим....


Звісно, усе це можна робити і з кабачками. Та от заковика: кабачки в супермаркеті можна купити у будь-який сезон, а молоді міцненькі, з ніжною шкірочкою патисончики - товар сезонний. Як побачив такі - бери не думаючи!
22 перегляди

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page