top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Зелене вершкове масло

Оновлено: 23 жовт. 2023 р.

Законсервувати аромат літніх трав? Ані сушена, ані солена, ані морожена, ані зимова магазинна зелень не має такого яскравого літнього аромату, як це вершкове масло з зеленню.

Ми не надто любителі всіляких заготовок, заморозок, консервувань, засушувань, засолювань. Ніби часи вже не ті, все можна купити в магазині. Звісно, що смак зимової зелені відрізняється від смаку літньої, та ще й домашньої чи базарної, зеленини як між гончаковим і крейсерським вітрильником. Тож одного літа я зробила спробу якось зберегти цю зелену яскравість.


Аби якогось сірого зимового ранку намазати на скибочку згадку від ароматного літа.


На 200 г масла беремо:

- кропу - добрячий пучок, таких звичайних базарних - то пучечків 4-6;

- 1-3 зубчиків часнику, в залежності від уподобань і величини зубочків;

- солі 0,5- 1 чайних ложечки.

Звісно, що все це робимо на свій смак: солоніше чи менш, гостріше чи без часнику. І зелень можна взяти різну: перець, кріп, базилік. Хоча з базиліка краще все ж таки робити песто. Часник в такій пропорції майже не відчувається, проте чудово відтіняє аромат кропу. Сіль підсилює смак. Навіть якщо ви майже не використовуєте її у стравах, як ми, але цього разу вона дуже доречна.

Усі компоненти - у блендер. Потім у мисці змішуємо це з маслом (яке зарані вийняли з холодильника аби розм'якло). Ретельно, ложкою. Або міксером - кому як до вподоби. Мені навіть подобається коли лишаються невеликі шматочки чистого масла - як ознака "домашнього", не промислового продукту.

Готове масло можна перекласти у невеликі контейнери.

Зберігати краще у морозильній камері! Бо навіть у холодильнику це зелене масло швидко втрачає свою ароматність.

І ніхто не обмежує вас у поїданні цієї смакоти прямо відразу. А на зиму можна зробити ще. І ще.

Шматочок такого ароматного літнього концентрату невпізнавано змінить смак звичайної відвареної зимової картоплі й наповнить вашу кухню літніми спогадами.

9 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page