top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Найніжніший (у Києві) фалафель

Оновлено: 23 жовт. 2023 р.

Захотілось чогось - сам не знаєш чого? Може спробувати фалафель? Не риба і не м'ясо, проте неймовірно смачно, ніжно, легко.

І на бедра не лягає :)

Маємо три варіанти:

- зробити фалафель самим за класичним рецептом: замочити нут на ніч, змити, відварити, перетерти, змішати, насмажити.

- сходити до найближчої ятки східних страв

- приготувати самим, проте за трохи спрощеним рецептом.

Останній варант надасть нам можливість поласувати фалафелем просто зі сковорідки у себе вдома, не витрачаючи надто багато часу на його приготування.

Отож, купуємо в магазині кілька упаковок хумуса, наприклад, з 3-х упаковок по 250 грамів вийде близько 40 апетитних фалефелинок.

Вдома додаємо до хумуса дрібно посічену цибульку, кілька зубчиків часнику, подрібнена зелень петрушки й кропу, сухий перець червоний (а як же без нього!), кілька ложечок борошна (можна взяти пшеничне, а можна й кукурудзяне, вівсяне чи гречане) і кілька ложечок панірувальних сухарів. І - тепер головний інгредієнт! - змелені у ступці зіра й коріандр. Зіри (вона ж - кумін, вона ж - римський кмин) і коріандру беремо щедро, вони нададуть фалафелю його характерний смак. Можна додати одне яйце. Так. для підстраховки, щоб трималось краще.

Намагаємось борошном і панірувальними сухарями не занадто загущувати тісто, аби фалафель залишався ніжним.

Наливаємо в сковорідку рафінованої олії. Зазвичай, фалафель смажать у фритюрі. Але, повірте, посмажений у великій кількості олії на сковорідці, нічим не гірший за "фритюрний"!

Чайною ложечкою набираємо суміш, мокрими руками формуємо кульку і - на сковорідку. Поки викладаємо кульки на сковороду вогонь під сковорідкою краще робити не великим, аби перші не підгоріли поки ми викладемо усі кульки. Обсмажуємо з обох боків. Як зарум'янились - знімаємо зі сковорідки і викладаємо туди нову партію.

Фалафель чудово поєднується з салатом. Скажімо, з капусти.



15 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page