top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Суп гречаний

Оновлено: 10 жовт. 2023 р.

Ніщо так добре не зігріває холодними осінніми чи зимовими похмурими днями, як ситний гречаний супчик з курячою печінкою.

Чому саме з печінкою? Бо таке поєднання гречки й печінки є надзвичайно вдалим. Це так само як кролик з квасолею (чи то в квасолянці, чи в печені), чи грибний суп з геркулесом - от є такі класичні поєднання, де кожен інгредієнт підсилює смак іншого. Мабуть, щось подібне буває у щасливих родинах....

Отож, картоплю ріжемо і ставимо варитись. А тим часом ріжемо моркву - і на сковорідку з олією. Трохи присмажилась, передала олії свій жовтогарячий колір - і додаємо до неї ще й порізану цибулю, нехай тепер дорум'янюються удвох. Дуже доречною до цього класичного дуету була б ще й петрушка, корінь. Чи пастернак. Вони надають супу й наваристості, й аромату.

Далі все просто: до картоплі додаємо промиту й порізану курячу печінку, промиту гречку, спасеровані корінці. Даємо поваритись хвилин 15-20 (аби гречка була готова). Чорного перцю, солі (чи вегети) і .... звісно ж, кропу. Парасольку.

Можна й свіженького кропу порізати. Чи додавати його кожного разу безпосередньо в тарілку.

Якщо будуть до печінки ще й курячі пупки - то взагалі смак! Бо ж раніше варили з домашньої курки, а у неї, як відомо, й печінка одна, і пупок. Тож для такого супчику брались усі тельбухи: печінка, легені, серце, пупок, може ще й голова з шийкою.

Приготування супу займе хвилин 30-45. Вимикаємо, даємо ще трішки постояти і - розливаємо ополоником по тарілочках, а звідти - ложками в свої тілеса. Для зігріву. А кому такого зігріву замало видасться - то можна ще й по чарочці, до якої наш суп буде хорошою закускою!




11 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page