top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Сирна паска

Оновлено: 9 лист. 2023 р.

Не так часто зараз готують сирну паску. А мені вона завжди подобалась. Готую за рецептом, навіяним Дарією Цвек.


1 кг домашнього сиру

5 яєць

200 г вершкового масла

400 г сметани

200 г цукру

200 г родзинок

ванільний цукор

цедра лимона

цедра апельсина

куркума

Зазвичай беру інгредієнтів не менш ніж на 1,5 порції, аби пасочка була достатньою, щоб і на стіл поставити, і потім усім гостям з собою роздати.

Заздалегідь, за кілька годин до готування, треба замочити родзинки у ромі або коньяці. Краще це зробити у банці, закрити кришкою і нехай постоїть кілька годин.

Збиваємо яйця з цукром. У великій каструлі перемішуємо-розтираємо сир, вершкове масло, сметану, яєчно-цукрову суміш і трохи куркуми - виключно для кольору. Гарненько вимішуємо і ставимо на плиту на невеликий вогонь.

Постійно помішуємо аж поки все потроху розчиняється і ледь тільки починає булькати - відразу вимикаємо. Додаємо родзинки, ванільний цукор, цедру лимона й апельсина і ставимо охолоджуватись, наприклад у ванну з холодною водою.

Час від часу помішуємо суміш аби охолоджувалась. Коли маса охолодилась і трохи загусла викладаємо її у марлю і підвішуємо для стікання на кілька годин. Після цього перекладаємо, в марлі, у форму і ставимо під гніт ще на кілька годин, зазвичай це на ніч. Перед подачі на стіл звільняємо від марлі, викладаємо на форму і прикрашаємо, наприклад, посипкою.

14 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page