top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Критський пиріг

Оновлено: 9 лист. 2023 р.



Якщо якоїсь літньої днини вас одарують друзі-дачники букетом м'яти, яку ви вже й для мохіто використали, і для вечірнього чаю, а її ще є і є, то маєте чудовий рецепт її використання - пиріг з кабачками, фетою і м'ятою.

Тісто можна купити заморожене, листкове (не дріжджове!). Кілька молоденьких кабачків, 2-3 цибулини, кілька зубчиків часнику, 2-3 упаковки фети, оливкова олія й кунжутне насіння - ось і все, що вам знадобиться додати до добрячого пучка м'яти аби десь за годину-півтори мати легку закуску. Чи то під келих білого, рожевого чи навіть червоного - то вже на ваш вибір.



Тісто викладаємо аби розморозилось.

Тим часом ріжемо кабачки кружальцями й обвалюємо їх у борошні. Найзручніший спосіб це зробити для такої кількості кружалець - закласти їх у поліетиленовий пакет, всипати туди кілька ложок борошна і стряхнути-перемішати.

М'яту і цибулю ріжемо і змішуємо з фетою.

Тісто ділимо на дві частини, за необхідності трохи розкачуємо аби відповідало розмірам нашої форми для запікання. Більшою частиною тіста вистилаємо форму, з бортиками. І починаємо заповнювати її шарами кабачків і фети з різаною цибулею: перший і останній шари мають бути з кабачків.


Закриваємо згори меншою частиною тіста. Робимо неглибокі надрізи майбутніх порцій пирога. Поливаємо оливковою олією , присипаємо кунжутним насінням і - в духовку, розігріту до 180 градусів, хвилин на 40, в залежності від розміру пирога.

В очікуванні пирога відкорковуємо пляшечку чогось ніжного-біло-чи-рожевого.



13 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page