top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Риба з морепродуктами

Оновлено: 5 бер.

Такий собі український буябес.

Так, так, інгредієнти в цій страві дуже схожі до буябеса: риба, креветки, мідії, кальмари... Досить таки можна припустити, що коли-небудь це й справді все буде з українських продуктів! А чому би й ні? Коли надцять років тому ми вперше їли равликів на Лазуровому узбережжі, то ніхто не міг уявити, що років за 15-20 ці равлики з українських ферм будуть продаватись майже в кожному супермаркеті! Ба більше, навіть в ту ж саму Францію, Португалію й Іспанію наші львівські й тернопільські равлики поставляються.

Отож, готуємо насичений овочевий бульйон: морква, цибуля, петрушка, лавровий лист, перець чорний. Аби був наваристий варимо довго, близько години.

Обсмажуємо на олії з додаванням перчику чілі й розмарину порізані цибулю й моркву, пастернак, петрушку.

В киплячий овочевий бульйон закладаємо 2-3 сорти морської риби. За 20 хвилин додаємо туди смажені корінці. Ще за 10 хаилин закладаємо різаний соломкою солодкий перець і кілька гілочок свіжого розмарину. Оливок трохи лишилось? І їх туди ж!

Ще за 10 хвилин - кабачок і в'ялені помідори. Як є у хазяйстві якась гостра приправа - дуже доречно буде.

Щойно хвилин 5 це все прокипіло - додаємо креветки (бажано не варені) й морепродукти

і без кришки на середньому вогні нехай ще хвилин 7-10 побулькає. Останній штрих - закладаємо цілу головку часника.

Даємо настоятися 1-2 години й український буябес готовий.

Хрумкий багет (аби соус вимочувати) і пляшка охолодженого білого - ото й уся вечеря!

Залишки соуса (бо його таки багатенько виходить) наступного дня використовуємо для пасти: соус нагріваємо, додаємо дрібно порізаного розмарину і вичавлюємо кілька зубчиків часнику. Як часто буває, саме із залишків виходять неймовірно смачні страви: соус такий густий і наваристий, який навряд чи вийде зробити навмисно.


21 перегляд

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page