top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Риба відварна по-іпсилантієвськи

Оновлено: 31 жовт. 2023 р.

Ароматна й соковита риба з соусом.

Рибу для цієї страви краще вибрати не кістляву, зі щільним м'ясом, яке при варінні не розвариться. Судак чи білий амур - чудовий вибір.

Перш за все, готуємо овочевий бульйон. Бульйон має бути досить наваристий, тому овочів беремо багато і різних: морква, цибуля, корінь петрушки, корінь

селери, корінь пастернаку, червоний солодкий перець. Додаємо також багато спецій: лавровий лист, чорний перець горошком, духмяний перець, кардамон - на свій смак, аби лиш не був бульйон прісним.

Аби надати відвару золотистого кольору можна цибулину не чистити від верхніх коричневих листочків, просто добре помити її й обрізати "чубчик". Також червоний болгарський перець додасть своїх кольорів.


Годину - півтори бульйон має поваритись на слабкому вогні, аби бути наваристим й ароматним. Даємо йому трохи охолонути щоб надалі безпечно процідити його. Моркву можна залишити (використаємо надалі для рибної юшки), все решта викидаємо.

Знову доводимо проціджений бульйон до кипіння і закладаємо у нього шматки риби. Вариться риба досить швидко: 20 хвилин достатньо навіть для великих шматків.

За цей час встигнемо зробити соус, бо роботи з ним небагато: дрібненько порізати солоні (квашені) огірки, трохи кропу, одне варене яйце і все це перемішати з достатньою кількістю майонезу.

Рибу викладаємо на таріль, соус - у соусник, пляшку білого - з холодильника, і - всі за стіл!


18 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page