top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Пиріг цибулевий

Оновлено: 10 лист. 2023 р.

Ситний і ніжний, чудова гаряча чи холодна перекуска. Додайте на стіл оливки-маслини, трохи ковбаски - і закуска до келиха вина готова!

Рецепт цього тіста використовую як базовий для будь-яких пирогів: з овочевими начинками, з солодкими начинками, закриті чи відкриті. Проте саме з цибулевою начинкою цей пиріг - неперевершений. Далеко не кожен гість зможе вгадати з першого разу з чим же цей пиріг, а уплітають його за обидві щоки!


Для тіста: Для начинки:

1/2 пачки вершкового масла (т.т. 100г) цибуля - 2-3 крупні

борошно - 1 склянка з верхом плавлені сирки - 3 штуки

сметана - 1-2 столові ложки 2 яйця

сода або розпушувач приправа "Вегета"

Спочатку робимо тісто: добре охолоджене або й заморожене вершкове масло потерти на крупній (буряковій) тертушці, додати 1 склянку з добрячим верхом борошна. Все перетерти руками, додати 1-2 ложки сметани, трохи соди або розпушувача. Я інколи додаю ще трохи майонезу - тісто буде еластичнішим. Якщо треба - трохи води, аби замісилось тісто. Розділити на 2 нерівні частини, покласти їх на 10-20 хв у морозилку.

Тим часом цибулю ріжемо кубиками, обсмажуємо на олії до м'якості і ледь-ледь рум'яності. Плавлені сирки тремо на тій самій крупній тертушці, що й вершкове масло. Збиваємо 2 яйця. Змішуємо цибулю, сирки і яйця й додаємо 1-1,5 чайні ложки приправи "Вегета".

Тісто дістати з морозилки, розім'яти, розкачати і викласти у форму, виклавши бортики. Як не полінуватись і вирізати якісь фігурки з тіста для прикрашання - буде не лише смачно, а й весело.

Заповнити начинкою, накрити другою частиною тіста, защипнути краї. Випікати до готовності, хвилин 30-45. Смачного!!!!!!

9 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page