top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Паста з кабачками

Оновлено: 2 лист. 2023 р.

Найпростіша і найулюбленіша паста нашої родини.

Як і більшість італійських страв, я навчилась цьому рецепту в родині наших італійських друзів. В ті часи я ще не знала мови, проте це не було перешкодою допомогти господині на кухні. За чищенням, помішуванням, нарізанням, збиванням запам'ятовувались не лише нові слова, а й цілі конструкції розмовної мови. Пам'ятаю, як важко було мені тоді зрозуміти рецепти в кулінарній книзі, подарованій Надею. Це була навіть не книга, а підшивка вирізок з журналів, які Надя збирала для себе, з традиційними рецептами. Ця книга досі у мене на поличці кулінарних книг, люблю погортати її і згадати і друзів, і рецепти.

Проте оцей рецепт з цукіні - не з книги, просто перейнятий у Наді. Цінність його в тому, що він чудово смакує у такому найпростішому варіанті, але може бути доповнений різними додатковими інгредієнтами (креветки, грудинка, оливки) і це буде зовсім інша страва.

Отож, ставимо на плиту воду для пасти і розігріваємо сковорідку. На сковорідку - оливкову олію, маленький перчик чилі, 2-3 зубчики часнику, напіврозчавлених чи порізаних скибочками. Важливо аби часник прогрівся, віддав свій аромат в олію, і тоді його вчасно (поки не пересмажився) треба викинути. Одну велику цибулину ріжемо крупною соломкою. Так, саме не тонкою, не дрібною, а досить крупною соломкою. І - на сковорідку. Помішуємо цибулю однією рукою, другою рукою ріжемо кабачок на такі самі не дрібні смужки, третьою - засипаємо пасту у киплячу воду, четвертою - тремо пармезан чи грана падано, п'ятою - ріжемо трохи зелені петрушки.

Щойно цибуля стала прозорою, але ще не засмажилась, не зарум'янилась - додаємо до неї і кабачок. Посипаємо сухими травами (розмарин, орегано, базилік, або ж готову суміш трав на свій смак, я люблю "трави для запіканок і пасти") і помішуючи доводимо до легкого підрум'янюваний, хвилин 3-4.

Паста вже готова. Зливаємо воду, змішуємо пасту й соус, розкладаємо по тарілках, подаємо на стіл натертий пармезан, розливаємо вино і нехай увесь світ зачекає поки ви насолоджуєтесь життям!


16 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page