top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Брускетта

Оновлено: 2 лист. 2023 р.

Традиційна італійська закуска. Брускетту можна зробити з будь-чим: з зеленню, з помідорами, з шинкою, з сиром, з оливками і навіть з просто з оливковою олією й сіллю! Головне - смачний хліб і правильне його приготування.

Секрет брускетти в тому, що скибочки хліба попередньо обсмажують на грилі чи на сковорідці. І без олії!

Знайти правильний тосканський хліб у нас не так то й просто, тому краще поекспериментувати з різними видами хліба, який вдасться купити: чіабата одного виробника та іншого, сірий пшеничний хліб тощо. І пам'ятаймо, що брускетта - це всього лиш легка закуска (колись це був перекус для робітників у полі з того, що під рукою знайдеться), тому й готувати її треба легко й не перебираючи харчами: що знайшли - з того й готуємо!

Скибочки хліба викладаємо на розігріту сковорідку без олії і обсмажуємо до такої добрячої забронзовілості, що декому це може здатися й занадто. Якщо комусь дістались такі ж не чутливі до температури пальці як у мене, то можна скибочки притискати до сковорідки - так вони зовні швидше присмажаться, а всередині ще лишаться м'якими.

Знімаємо з сковороди, натираємо злегка зубчиком часника - це основа практично для всіх брускетт. А далі - все від вашої фантазії, сезону і того, що знайшлось вдома.

Найпростіша брускетта: злегка натерти часником, полити якісною оливковою олією, приправити свіжозмеленим чорним перцем і крупною сіллю.

Або

Злегка натерти часником, зовсім зовсім трішки полити олією, покласти на хліб скибочку овечого сиру і на кілька хвилин у гріль чи духовку аби сир розтанув.

Або

Зелений базилік, петрушку, молодий часник (або ж зубчик старого часника), помідор порізати, поперчити, посолити, полити оливковою олією - і все це викласти на підсмажений хліб.

Або

Оливки (на свій смак: чорні чи зелені) дрібненько порізати, додати зелень петрушки і викласти цю суміш на хліб з часником.

Або

Грільовані баклажани чи кабачки дрібненько порізати, додати порізану зелень петрушки чи базиліку і викласти цю суміш на хліб з часником.

Або

В'ялені помідори, оливки, свіжі помідори і зелень дрібненько ріжемо і викладаємо на хліб з часником і олією.

Італійці мають безліч ідей з чим можна зробити брускетту. Тож просто віддайтесь своїй фантазії і готуйте з того, що маєте!




15 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page