top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Паста з гарбузом

Оновлено: 2 лист. 2023 р.

Яскрава, легка, ароматна, швидко готується, може бути доповнена різними інгредієнтами.

Гарбуза італійці люблять не менше, ніж кабачки. Не дарма італійською кабачок - це "маленький гарбузик", zucchini, а гарбуз - це zucca. Так само як паста з кабачком може бути самостійною стравою, а з різними додатковими інгредієнтами - зовсім іншою, так і з гарбузом можна приготувати і базову пасту (всього лиш цибуля, гарбуз і трави), а можна додати тунець, чи грудинку, чи гриби - і ось вже маємо зовсім іншу, багатшу страву!

Приготування пасти з гарбузом таке ж само легке й швидке, як і пасти з кабачками.

Почистити сегмент гарбуза від твердої шкірочки, порізати на кубики.

В сковорідці на оливковій олії прогріваємо кілька зубчиків часнику, напіврозчавлених чи порізаних на скибочки, перчик чилі. Часник викидаємо щойно він передав свій аромат в олію й обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Додаємо кубики гарбуза, кілька хвилин даємо сильний вогонь аби гарбуз трохи прихопився, потім вогонь зменшуємо і, час від часу помішуючи, залишаємо до готовності гарбуза. Тепер беремо дерев'яну виделку і частину гарбуза розминаємо в соус, просто в сковорідці, додаючи за необхідності кип'яченої води. Нема необхідності розтовкувати усі кубики, вони нададуть соусу текстури.

Наприкінці перчимо, солимо, додаємо дрібно порізану петрушку.

Соус готовий. Змішуємо з відвареними макаронними виробами. Пасту для цієї страви краще брати коротку і тверду, яка поєднуватиметься з щільним соусом.

Урізноманітнити цей базовий рецепт можна консервованим тунцем (додаємо у гарбузовий соус і трохи прогріваємо), грудинкою чи прошуто (підсмажуємо тонкі хрумкі смужечки окремо на сковорідці і змішуємо з соусом) чи горгонзолою.

У будь-якому варіанті паста з гарбузом надає сонячної яскравості осінньо-зимовій сірості й розсіює похмурість за вікном і в думках. Особливо, якщо додати до неї по келишку червоного.



12 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page