top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Паста з броколі й кедровими горіхами

Оновлено: 2 лист. 2023 р.

Як і всі італійські пасти - не складна у приготуванні, не лягає на бедра, має витончений смак.

Цю пасту можна приготувати в одній каструлі: і макаронній вироби, й соус. Хіба лиш для обсмажування кедрових горішків треба сковорідка.

Зі свіжою броколі, молодою, пружною, насиченого зеленого кольору, паста буде смачніша. Проте й заморожену капусту теж можна використовувати. Важливо лише її трохи розморозити перед приготуванням, аби вона не охолодила воду, коли додамо її в каструлю з макаронами.

Отож, ставимо каструлю з водою на вогонь. Розбираємо свіжу броколі на невеличкі суцвіття. Як вода закипіла - кидаємо необхідну кількість макаронних виробів. До цього соусу краще вибрати короткі й масивні penne, farfale, fusilli, conchiglie чи які вподобали. Зазвичай, така паста вариться близько 11 хвилин. Цього часу саме достатньо і для приготування броколі, чи свіжої, чи замороженої. Тож додаємо і капусту в ту ж каструлю, де у нас вариться паста.

Тим часом треба зробити ще дві операції: потерти пармезан чи грана падано для посипки майбутньої пасти і трішки підсмажити кедрові горішки на сухій сковорідці, аби вони розкрили свій смак і аромат.

Як є в наявності петрушка - дрібненько ріжемо, як нема - теж не біда.

За 11 хвилин паста і броколі готові, зливаємо воду. Додаємо в каструлю кедрові горішки (вони щойно зі сковорідки, теж гарячі), вичавлюємо зубчик чи два часнику і поливаємо оливковою олією. Перемішуємо, розкладаємо по тарілках. Не забуваємо подати натертий пармезан.

На все приготування пішло хвилин 30, а смачна вечеря вже на столі.


12 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page