top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Літній (грузинський) салат

Оновлено: 2 лист. 2023 р.

Все що вродило на городі- все йде у цей салат.

Не можна назвати його традиційним грузинським. Бо ж робиться він тут, з українських продуктів. І як ти не наслідуй традиційні рецепти, проте борщ, зварений з італійських буряків, моркви і faggioli все ж буде мати трохи інший смак, аніж зварений на Печерську. Так і грузинський салат з наших херсонських помідорів, ніжинських гірочків, ялтинської цибулі й закарпатських перців має свій унікальний смак.

А головне в цьому салаті - розмаїття зелені, та ще ж зелені з городу, не парникової: петрушка, кріп, кінза, зелений базилік, червоний базилік - всього має бути багато!

Зрештою, якогось особливого рецепта як такого і нема: ріжемо помідори, огірки, перець солодкий і перець гіркий, цибулю, дрібненько кришимо часник і всю наявну зелень. Присолюємо і заправляємо або запашною олією, або сметаною з майонезом. Такий салат може бути навіть самостійною стравою: зі скибкою свіжого хліба це вже достатня легка літня вечеря. А зі смаженим м'ясом, чи з котлеткою, чи з рибою та келихом вина - то вже розкішний літній обід.


14 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page