top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Короп по-іпсилантієвськи

Оновлено: 31 жовт. 2023 р.

Не обов'язково чекати Нового Року в Чехії аби насолодитись солодким і тілистим коропом. Закортіло - купили й приготували!

Коропчик, картопля, яблука, цибуля, кріп, спеції і наше терпіння - і за півтори-дві години чудова вечеря у вас на столі.

Коропа краще вибрати немаленького: якщо вже витратити час на готування, то нехай буде що їсти.

Чищеного й патраного коропа промиваємо, обсушуємо і робимо надрізи на шкірі, по 4-6 з кожного боку.

Ставимо кілька картоплин варитись до напівготовності, т.т. хвилин на 15. А тим часом готуємо начинку: велику кількість кропу ріжемо, вичавлюємо туди ж часник, додаємо приправу для риби (зазвичай, вона містить достатньо солі) і цією сумішшю начиняємо надрізи на рибі, а також намащуємо рибу всередині.

Картоплю швиденько охолоджуємо під струменем води аби хоча б якось мати змогу її очистити. Звісно, вона лишається гарячою зсередини, тому пальці трохи доведеться пообпікати. Проте це компенсується надалі, коли короп буде готовий. Чищену картоплю ріжемо кубиками, так само нарізаємо й кілька яблук (не чищених). Додаємо залишки зелені з часником, а як її лишалось мало - можна дорізати ще. Гострий перчик, свіжий чи сухий - неодмінний інгредієнт кухні на Іпсилантієвському - доречний і в цій страві. Кількість - то вже за смаком.


Цибулю ріжемо кружальцями і з них у рукаві для запікання викладаємо "подушку", на яку владаємо поважного коропа. Нафаршировуємо його картопляно-яблучною начинкою, а решту її обкладаємо обабіч риби. Зав'язуємо рукав - і в розігріту до 180 градусів духовку. З огляду на солідні розміри рибини навідуємось до коропа десь за годину, не раніш. Та й то можливо доведеться ще хвилин на 15-30 залишити його, аби добряче пропікся-протушкувався.

Такого коропа можна й з білим вином смакувати, і під горілку теж непогано піде. Тут вже вибір - за добірним товариством, яке зібралось навколо столу.


12 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page