top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Груші у вині

Оновлено: 9 лист. 2023 р.

Це далеко не "дорослий" рецепт: вино виварюється, алкоголь вивітрюється і діти залюбки можуть ласувати такими "п'яними" грушами. Зрештою, особливі абстиненти можуть замінити вино на сік.

Груші починають достигати одна за одною: ось тобі міцненька "парижанка", ось тобі ніжна соковита бера, ось - ароматний дюшес. Вибирай на свій смак!

А коли вже наївся різних сортів можна зготувати отакий грушевий десерт. Груші краще підібрати однакового розміру, не надто великі і бажано не перезрілі.

Перш за все готуємо ароматне вино (чи сік: виноградний, яблучний, можна навіть апельсинового трохи додати): додаємо спецій і варимо хвилин 15-20. Спеції, звісно, на свій смак. Я додаю кілька "зірочок" бадьяну, палички кориці, ванільний цукор, мускатний горіх, гілочки чебрецю й розмарину (якщо є під рукою свіжі), скибочки або шкірку лимона й апельсина, духмяний перець. Якщо є можливість дати ще трохи постояти вину - чудово, буде більш ароматним. Потім проціджуємо.

Тим часом груші очищаємо від шкірочки, не відрізаючи "хвостика", викладаємо у каструлю чи казанок, заливаємо вином і варимо на невеликому вогні хвилин 45-60 в залежності від м'якості груш. Періодично груші трохи повертаємо, аби рівномірно просочувались вином і профарбовувались. Наприкінці уварювання додаємо трохи (1-2 чайних ложки) будь-якого порошку для пудинга або ж і просто крохмаль - виключно для загустіння. Вимикаємо плиту, даємо постояти, охолонути.

Така грушка чудово смакує і самостійно, і в компанії з сиром.


9 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page