top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Гарбузовий суп

Оновлено: 10 жовт. 2023 р.

Ніжний, кремовий, ситний і дуууже зігріваючий. Саме те що треба в осінню сирість!

З гарбуза, як і з кабачка, можна приготувати безліч всього смачного: запекти скибочки з розмаріном і часником, зробити гарбузову кашу чи соус до пасти. Але суп з гарбуза настільки простий, швидкий у приготуванні і настільки смачний, що рівних йому не знайти! 25-30 хвилин - і ти вже маєш тарілочку зігрівального щастя!

З початку осені гарбузи починають повагом виповзати на прилавки базарів та полиці супермаркетів. Нині в моді тонкошкірі видовжені сорти: вони й чистяться-ріжуться легко, й варяться швидко. А проте такі переваги у легкості готування мають і свій зворотний бік: програють за смаком ці тонкошкірі жевжики отим старим традиційним сортам, які дозрівали пізніше, і різати їх часом мало не сокирою доводилось, і варились вони ой як нешвидко. А що вже припхати його з городу - то ще ті складнощі були: і не котиться він, і не піднімеш за хвостика! Та смак ці важковаговики мали багатший, густіший, витриманіший.

Тож коли я бачу на базарі таких зелених чи синіх красенів, то не стримую себе купити шматок чи два. Благо, тепер фермери продають їх не лише цілими, а й порізаними на сегменти.

Та який би вам гарбуз не вдалось купити, вдома чистимо його (бережемо руки, бо яким би тонкошкірим він не був, а порізатись при чищенні гарбуза завжди є великий ризик), ріжемо на шматочки. Також чистимо й ріжемо кілька картоплин і цибулину.

Інколи я додаю ще трохи потертого на тертушці свіжого кореню імбиру - це надає супу особливу нотку і додаткового зігрівального характеру!

Все складаємо у каструлю - овочів має бути майже повна каструля. Заливаємо водою аби лиш покрила овочі. Додаємо "вегету" чи яку іншу приправу.

І варимо хвилин 20 після закипання. Зазвичай, цього часу достатньо аби й картопля зварилась, і гарбуз.

Зливаємо воду в окрему каструльку, а овочі перетираємо блендером. Додаємо вершкового масла добрий шматок, вершків чи молока, ще раз добре вимішуємо, доливаємо води, у якій варились овочі так, аби суп був густоти сметани. Якщо є необхідність - трохи прогріваємо його.

При подачі можна покласти у кожну тарілку кілька шматочків пліснявого блакитного сиру, чи маленькі сухарики.

Смакуйте і зігрівайтесь!



19 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page