top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Гарбуз з яблуком

Оновлено: 9 лист. 2023 р.

Теплий і сезонний десерт. Страва корисна і трохи незвична, цікава і на колір, і на смак

Гарбузи завжди надихають мене. Хочеться приготувати ще щось, і ще щось з цих яскравих, повнотілих, веселих красенів. Традиційна улюблена гарбузова каша, пряний гарбузовий супчик, паста з гарбузом. До цього переліку хочеться ще чогось такого яскраво-десертного. Отак прийшла ідея запекти разом гарбуз і яблука.

В сезон замість яблука можна (і навіть краще!) взяти айву - дуже ароматно вийде. Шкода, що айва не так часто в магазинах зустрічається, та й зберігається вона не довго.

Гарбуз чистимо, ріжемо на не товсті скибочки. Так само робимо й з яблуком чи з айвою. І викладаємо шарами. Але не горизонтальними, як зазвичай робляться усі запіканки. А - вер-ти-каль-но! Попід обідком форми розставляємо скибочки гарбуза, потім - скибочки яблука / айви, знову - гарбуз, затим - яблуко. І так рухаємось до центру. Утворюються концентричні круги. Чи овали. Чи може й квадрати, то вже яка у кого форма.

Коли заповнили всю форму, ще й усі щілинки щільно позаповнювали рештками скибочок, розкладаємо згори шматочки вершкового масла, десть так зі столову ложку чи півтори, притрушуємо цукром і ставимо у розігріту духовку.

В залежності від твердості гарбуза і яблук чи айви запікаємо від 25 до 50 хвилин. Просто слідкуємо аби не пригоріло, але стало м'яким і рум'яним.



14 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page