top of page
  • Фото автораПодружні подорожі

Вишня з м’ятою

Оновлено: 10 лист. 2023 р.


2 кг вишні (з кісточкою) – 1,5 кг цукру

Або

2 кг вишні (без кісточок) – 2 кг цукру.

Проте співвідношення може бути й іншим, в залежності від кислоти чи солодкості вишні.

Найскладніше у цьому вареннячку – виймати кісточки з вишні. Бо забризкується й кухня, й ти сам. Тому роздягаємось до трусів, вдягаємо латексні рукавички – і гайда очищати вишню від кісточок (з яких потім можна зварити компот).

А хто має такого жвавого чотирилапого помічника, як наш котик Шкотик - то не так вже й складно це буде робити. Ба більше, весело!

Ну, а далі – то вже все просто: з цукру і пів чашки води варимо сироп, засипаємо в нього вишню, проварюємо хвилин 5-10 і вимикаємо. Наступного дня – знову доводимо до кипіння, 5-10 хвилин варимо – і вимикаємо. Так приварюємо й даємо відстоюватися кілька днів. Таким чином плоди просочуються сиропом, але не розварюються у джем, а лишаються вишеньками. Останнього разу доварюємо до потрібної консистенції (хто якої густини любить, бо я люблю досить уварене варення) і наприкінці кидаємо вимиті листочки м’яти.

Оце й усе! Тепер – по невеличких баночках, і зачекати до Різдва, коли разом з колядками й щедрівками принесемо цю літню вишнево-м’ятну радість друзям.

6 переглядів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page