top of page

21 січня 2023

Сусіди,  мої найкращі у Києві сусіди!

Короткий звіт про те  що ми з вами разом зробили. Боюсь, що не буду дуже точною і послідовною, бо не памятаю коли писала попередній раз, але за останні кілька тижнів ми з вами:

     - зібрали теплі (і літні - це на майбутні відправки) речі для переселенців і для поранених. От чесно, не думала, що після Бучі, Іпреня весною, потім після Купянська, Ізюма влітку у нас ще щось лишилось. Аж ні - принесли стільки, що наш з Сашком невеличкий офіс перетворився на якийсь хаб волонтерський. Відправлено на Миколаївську область (переселенці з Харківської обл., родичі поранених, що лікувались у нашій підшефній лікарні і зараз на протезуванні у Львові) - 80 кг і для переселенців у с Лозова Харківської області - 232кг. Гроші на оплату послуг Нової пошти пішли з нашого загального сусідського  волонтерського фонду. На жаль, з якимось попутним транспортом не склалось, але, можливо, на майбутні відправки щось буде, продовжую шукати варіанти серед колег-врллонтерів. І ще кілька коробів стоять до відправки з речами "весна-осінь" і кілька коробів з літніми речами.

    - теплі куртки, штани, футболки і постільну білизну для поранених у наше підшефне відділення ортопедії хірургії;

     - бляшанки для свічок - 4 пакети -  віддали волонтерам для заливання парафіном. А готові окопні свічки відправили хлопцям на передову.

До речі, про окопні свічки. Якщо хтось зі знайомих з передової має потреби в окопах свічках - напишіть, будь ласка, наші колеги-волонтери, які заливають ці свічки, відправлять. Бо мої знайомі хлопці з передової або вже "затарені свічками на три зими наперед", або "зараз на білоруському напрямку, то шліть туди, де потрібніше', або ми вже їм відправили.

     - відправили кілька посилок з Тоніними фермерськими домашніми пиріжками й печивом для хлопців на передову (Крвматорський і Запорізький напрямок). Правда, з цими посилками не завжди все складається: були випадки, коли хлопців за цей час передислокували, тому посилку отримували побратими, пиріжки-печиво зїдали (і це - добре!!! Бо ми ж не для когось конкретно, а для наших захисників стараємось), а вже термобілизну чи якісь інші приватні речі потім передавали адресату :)

     - за цільові внески Галі + її колеги з роботи + моя колега з волонтерської кухні (яка зараз працює у Львові) ми купили 36 банок домашньої тушонки, у колег Тоні-фермера для лікарні. Як я вже якось писала, сестри-хазяйки відділення ортопедії хірургії самі розігрівють у відділенні цю тушонку і додають до макаронів, каші, картоплі. Щоб пораненим ситніше було.

    Отак написала - то наче ми нічого такого й не робимо. Бо це не автомобіль, не комплект коліс і навіть не генератор. Але робимо те, що можемо. Пам'ятаємо: "я - крапля в океані".

     Ще раз дякую від себе і від хлопців на передовій, і від поранених хлопців, і від медперсоналу лікарні (особливо Галі і її небайдужим колегам), від переселенців з Харківської і Миколаївської областей!

    Я безкінечно щаслива, що маю поруч ТАКИХ сусідів!

Дякую Вам, небайдужі!




Останні пости

Дивитися всі

5 березня

Пішов третій рік повномасштабної війни. Й одинадцятий - від початку вторгнення... Їхали через Українку: майже всі рекламні щити містечка - з портретами полеглих хлопців з Українки. І серед них - наш Д

25 лютого

За останні тижні ми з нашим волонтерським сусідсько-товариським фондом: - забезпечили харчування другій групі бійців 95 ОДШБ, які приїжджали з передової сюди на навчання й опанування нової техніки. -

22 лютого 2024

"Поки все є, та й зима вже кінчається" - це Петя на моє випитування чи прислати їм окопні свічки, термохімічні грілки, чи може пиріжечків домашніх, чи вареннячка. Петя вже тижнів два як виписався з го

bottom of page