top of page

3 листопада 2023

Сьогодні провідували у лікарні новоприбулих (яких, на жаль, останніми днями поступило багато). Закупили сала і смачнючої домашньої ковбаски у фермерів, Тоніні неперевершені рокитнянські пиріжки з яблуками й штруделі з маком. Солоні огірочки й помідори з Печерського базару. Лаша і Ніко з «Грузинської випічки» знову насмажили картоплі (жодної гривні грузини не беруть, кажуть, пишаються тим, що можуть допомогти і пораненим, і тим, хто на фронті). Сусідка Ірочка зранку раненько напекла млинчиків.


Хлопці наминали із задоволенням, нахвалювали, що все таке смачне, бо домашнє! Медсестри по коридору ходять, носом тягнуть: "шо ж так пахне по всьому відділенню?!".

Я розказувала що то ж не просто смажена картопля, а таки від справжніх грузинів, тому така пахуча і така не прісна, не лікарнянські каші!

Нових у відділенні багато. І не те щоб вони голодні, але від уваги звичайних киян вони дуже розчулені. Коли розказувала, що ми-то, звичайно, волонтери (можна нас і так називати), але не якийсь фонд, об'єднання чи ще щось, а просто кияни, які так висловлюють їм, хлопцям, свою подяку й підтримку, то і хлопці, і їхні мами, дружини, так дивуються. Передають всім нам подяку. А я передаю її усім сусідам, друзям, родичам! Без вашої фінансової підтримки, без вашої моральної підтримки все це було б неможливо!

З інших поточних справ:

- 6 коробів вологих серветок для лікарні (постійна потреба);

- зробили внесок на закупку нового обмундирування одному з поранених, який після лікарні повертається на фронт (не буду розповідати про всі ці проблеми зі списанням-відповідальністю за пошкоджене від травм обмундирування, то тема болюча і може колись щось і зміниться, але шоломи й форму тим, хто повертається на передову після лікарні, треба ось зараз);

- посилочка хлопцям (30 ОМБ) з баночками нашої уваги й коробочками нашої подяки до них. Теж не голодують хлопці, звісно. Але турбота завжди потрібна, а в окопах – особливо.

- продовжуємо збирати бляшанки для заливки окопних свічок. Колеги волонтери вже залили першу партію (яку ми зібрали) і починають відправляти на фронт. Кому з рідних, друзів, колег з фронту треба окопні свічки – пишіть, будемо відправляти!

- Збираємо пластикові кришечки для виробництва вітчизняних дронів (саме сьогодні сусідка Таня забрала чергову партію, зібрану нами, для передачі волонтерам). Це ж так просто – перед тим як викидати пляшку – відкрутити кришку. Можна й на роботі зробити те ж саме. Он наша сусідка Люба (з 3-го під’їзду) принесла цілих 2 ящики кришок – на роботі збирали!

Знаєте, я читаю (так, інколи є й на це час :) ) обурливі дописи про те, скільки розкрадається з бюджету, скільки витрачається на всілякі несуттєві речі. А ми в той час збираємо кришечки, скидаємось з пенсій і далеко не олігархічних доходів на якісь поточні потреби для тих, хто на фронті, і тих, хто вже в лікарнях. Так, це й справді реалії нашого життя. Так, мені теж здається, що я б інакше розпоряджалась фондами.

Але можна обурюватись, писати, постити, а можна – збирати бляшанки, смажити млинчики, купувати термобілизну.

А можливо комусь вдається робити й те, й інше.








Останні пости

Дивитися всі

5 березня

Пішов третій рік повномасштабної війни. Й одинадцятий - від початку вторгнення... Їхали через Українку: майже всі рекламні щити містечка - з портретами полеглих хлопців з Українки. І серед них - наш Д

25 лютого

За останні тижні ми з нашим волонтерським сусідсько-товариським фондом: - забезпечили харчування другій групі бійців 95 ОДШБ, які приїжджали з передової сюди на навчання й опанування нової техніки. -

22 лютого 2024

"Поки все є, та й зима вже кінчається" - це Петя на моє випитування чи прислати їм окопні свічки, термохімічні грілки, чи може пиріжечків домашніх, чи вареннячка. Петя вже тижнів два як виписався з го

bottom of page