top of page

24 вересня 2023

Сьогодні надзвичайно насичений і фантастично позитивний день.

По-перше, генератор для 54 ОМБ, на який ми кидали гроші з нашого сусідського фонду, вже купили і вже сьогодні він поїхав до хлопців. А також до хлопців поїхали всілякі домашні смаколики: сало, кров'янка, пиріжки і штулелі від наших фермерів, млинці від сусідки Ірочки, пиріг від сусідки Люди, соління й хачапурі з Печерського базару, домашня консервація, варення, овочі. І навіть корм для ротних котенят, бо Петя днями присилав відео про зовсім манюньке кошеня, яке недавно підібрали. Манюню назвали Сімба, буде братом для трохи старшого за нього Марсика.


Петя приїхав забирати ротну машину, яку відремонтували волонтери з-під Хмельницького. А ми з Мариною не могли не скористатись такою можливістю і затарили машину (під Петіни крики "та всьо, та досить, та ми ж не голодаємо"). А потім: "Дякуємо вам, і сусідам, яких ми жодного разу не бачили, але стільки отримаємо від них, теж передавайте нашу подяку".






По-друге, хлопці з 13-тої Бригади "Хартія" НГУ написали, що вже закупили автономні дизельні обігрівачі, на які ми теж підкидали гроші з сусідського фонду. Звісно, що подяка то не мені особисто (просто оплату робила зі своєї картки), а всім, всім, хто робить хай і невеличкі внески у наш фонд.



По-третє, відвезли в лікарню трохи трусів, штанів, постільної білизни, книжок і поки все носили -відмітили, що поранених в лікарні поменшало. Чи то й справді трохи кращий захист бійці тепер мають? Іра-медсестра розповідала про унікальну операцію, яку нещодавно лікарі провели з відновлення руки пораненого: і м'язи пересадили, і суглоби зберегли. І поранений не лінивий - розробляє руку, пальці, все потроху починає працювати.

А найбільш з цього чудового дня запам'ятався Петін оптимізм і віра в майбутнє. Загружаємо банки з консервацією: - Петю, а куди порожні банки діваєте? - Відвели місце і оце поки стоїмо - всі банки там складаємо. - і нашо? - Як нашо? Ну проженемо москальню, повернуться місцеві - а тут баночки для них є.


Дякую ЗСУ, що можу працювати, відпочивати, танцювати.

Дякую рідним і близьким, дякую сусідам і друзям, що ви у мене є, що підтримуєте і надихаєте.




Останні пости

Дивитися всі

5 березня

Пішов третій рік повномасштабної війни. Й одинадцятий - від початку вторгнення... Їхали через Українку: майже всі рекламні щити містечка - з портретами полеглих хлопців з Українки. І серед них - наш Д

25 лютого

За останні тижні ми з нашим волонтерським сусідсько-товариським фондом: - забезпечили харчування другій групі бійців 95 ОДШБ, які приїжджали з передової сюди на навчання й опанування нової техніки. -

22 лютого 2024

"Поки все є, та й зима вже кінчається" - це Петя на моє випитування чи прислати їм окопні свічки, термохімічні грілки, чи може пиріжечків домашніх, чи вареннячка. Петя вже тижнів два як виписався з го

bottom of page