top of page

1 червня 2023

Хлопці з фронту просять прислати .... "БілизнУ"! Бо так смердять навколо тушки "хароших рускіх", яких ніхто з зими не прибирав, що дихати не можливо.

Шлемо і "Білизну", і спреї від комарів і кліщів, і кілька ящиків мівіни (бо попри Петрові кулінарні здібності для швидкого перекусу "на нулі" - це найкраще). Продавчиня Ангеліна з інтеренет-магазину, десь з Дніпропетровської області, де я цю мівіну купую вже кілька разів, пропонує мені (сама!!!): "я накидаю хлопцям в посилку ще яблучок, у нас зараз є, і якихось цукерок кину". Бо всі ж розуміють, що це - для наших захисників. Які зараз рідні для кожного з нас.

Для лікарні замовляю у Сюзанки, з Чернівецького базару, літні штани й шорти, 50 пар. "Ми з дівчатами поклали у посилку ще кілька шортів і футболок - то від нас для хлопців", - пише вона. - "Разом переможемо!"

На Печерському базарі закуповуємо вже другу партію тушонки для лікарні. Ціна для нас від Наташі й Люди - як для волонтерів, ми ж для лікарні. І ніхто не вимагає якихось підтверджень, ми віримо одне одному.

"Маю партію трусів. Шили з колегами для хлопців на передовій, зараз там постачання налагодилось, то можемо для лікарні передати. Треба?", - пише сусідка. Аякже! Зараз відділення переповнене. А це ж ще не почався контрнаступ! То треба й на зараз, і на майбутнє.

А ще майже біля кожного третього пораненого (принаймні, з тих що недавно поступили) сидять жінки, мами, сплять там же - купили розкладачки, чи просто на матрасиках, поруч зі своїми чоловіками, синами. Бо санітарки (кількість яких розрахована на звичайні, не воєнні, умови, не на ампутованих, а лиш травмованих) звісно що не встигають до всіх. Тому прошу сусідів принести щось з домашнього одягу і для жінок. І несуть: спортивні костюми, халати, футболки. А я ж думала, що ми з сусідами передали все, що могли і переселенцям, і пораненим!


Мені неймовірно щастить зустрічати чуйних, добрих людей. "В темні часи добре видно світлих людей", - ця цитата з Ремарка крутиться в голові кожного разу, коли абсолютно несподівано приходить допомога й підтримка.

Отримую несподіване повідомлення з Нової Пошти про посилку. Дивно, я ж наче всі замовлення отримала й розвезла. Відправник - з Донецької області. Відкриваю пакунок. А там - прапор!

Від Петі! Підписаний всіми хлопцями його п'ятої "п'яної" роти 2 СБ 54 ОМБ!




Це вам, хлопці, дякуємо! Разом переможемо!





Останні пости

Дивитися всі

5 березня

Пішов третій рік повномасштабної війни. Й одинадцятий - від початку вторгнення... Їхали через Українку: майже всі рекламні щити містечка - з портретами полеглих хлопців з Українки. І серед них - наш Д

25 лютого

За останні тижні ми з нашим волонтерським сусідсько-товариським фондом: - забезпечили харчування другій групі бійців 95 ОДШБ, які приїжджали з передової сюди на навчання й опанування нової техніки. -

22 лютого 2024

"Поки все є, та й зима вже кінчається" - це Петя на моє випитування чи прислати їм окопні свічки, термохімічні грілки, чи може пиріжечків домашніх, чи вареннячка. Петя вже тижнів два як виписався з го

bottom of page